Új Citroen autószalon Budán 1

Új Citroen autószalon Budán

Az új kereskedéstől jelentős forgalombővülést vár a tulajdonos. Nagy György a vezess.hu-nak elmondta, hogy tavaly 330 autót adtak el
Könyves Kálmán körúti szalonjukban
, idén azonban ezt az értéket már kevéssel az első félév vége után meghaladták. A Citroen Hungária és a beruházó Citroen Nagy azért választotta a nagy forgalmú Bécsi út külső részét új autószalonja helyszínéül, mert ezen a területen a Citroen még nem volt jelen márkakereskedéssel.

A befektetés összértéke mintegy 350-400 millió forint. Ezt az összeget a Citroen Nagy szinte teljes egészében saját erőből finanszírozta. Nagy György, a Citroen Nagy ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy az importőrtől nagyon jelentős, nem anyagi jellegű segítséget kapott a fejlesztéshez. Közösen születtek e tervek, a Citroen Hungária adta az arculatot. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Michel Bricout,a Citroen igazgatótanácsának nemzetközi ügyekért felelős tagja és Michel Vigier, a Citroen Hungária ügyvezetője. Nagy György még autószerelőként 1986-ban részt vett egy franciaországi továbbképzésen, ahol beleszeretett a Citroenbe. Néhány évvel később Csepelen Citroen műhelyt alapított, tehát már jóval azelőtt a Citroennel foglalkozott, hogy a francia márka a konkurensekhez képest későn vezérképviseletet nyitott hazánkban.

Az egy évig tartó építkezés után egy a tájba illeszkedő épület jött létre. A szalonhoz természetesen teljes körű szolgáltatást nyújtó szerviz is tartozik. Ennek egyik eleme a Citroen Chrono szerviz. A Chrono szervizben rövid idő alatt, raktáron tárolt alkatrészekkel elvégezhető javításokat vállalnak. Ebben az esetben az ügyfél bejelentkezés nélkül otthagyhatja autóját. Mivel a Chrono szerviz díjai jellemzően szabottak, az előcsarnokba kifüggesztett tábla segítségével mindenki pontosan kiszámolhatja a szervizlátogatás költségét. A Chrono szerviz kínálatába a kis átvizsgálás is beletartozik. Ez a rendszer a Citroen országos hálózatában várhatóan két éven belül mind a 31 márkakereskedésben elérhető lesz a Magellán szolgáltatáscsomag részeként. Ma ez az arány körülbelül nyolcvan százalék. A hetedik budapesti Citroen kereskedés megnyitóján a vezess.hu kérdésére a Citroen Hungária műszaki igazgatója elmondta, hogy Budapesten nem tervezik újabb szalonok építését.