A Chrysler elnöke, Dieter Zetsche elmondta, hogy az új Chryslerek, Jeepek és Dodge-ok gyártásakor az lesz a fő költségcsökkentő tényező, hogy a modelleket a vevők kívánságának megfelelően gyártják le, és nem egy előre legyártott modellhez próbálnak később, nagy kedvezménnyel vevőt találni. Ezzel párhuzamosan a Chrysler a lehető legrövidebbre kívánja csökkenteni az autók kifejlesztéséhez szükséges időt, a ráfordításokat nagyon alacsonyan tartva. Zetsche szerint az új stratégia egy elemére jó példa a PT Cruiser, amely típus gyártását csak akkor növelték, amikor erre tényleges piaci igény mutatkozott.

Más változások is lesznek az új modellek fejlesztésekor. Az új Chryslerek fejlesztéséért egy héttagú bizottság lesz felelős, amelyben Zetsche is helyet foglal. Az autók és az erőforrások tervezéséért önálló csoportok felelnek a jövőben. Ezek a fejlesztési egységek szorosan együttműködnek majd a beszállítókkal és természetesen a Mitsubishi és Mercedes fejlesztőivel is.

A Chrysler szerint az új módszerrel fejlesztett modellek tervezéséhez és megvalósításához mindössze 18 hónap szükséges. Zetsche szerint az első modell, amely teljes egészében az új séma szerint készül, 2004-ben kerülhet bemutatásra.