A Harley-Davidson V-Rod új kategóriát teremt a világszerte ismert motorgyártó kínálatában. A V-Rod úgy teremt új osztályt nagy teljesítményével és újszerű megjelenésével, hogy közben tovább hordozza magán a Harley-Davidson ismérveket és életstílust. A V-Rod-ot egy 1130 köbcentis, folyadék hűtéses V-motor hajtja. A 60 fokos hengerszögű V-motor 115 lóerőt termel 8250-es fordulaton, forgatónyomatéka pedig 100 Nm 7000-es fordulatnál.

Pat Keller, a V-Rod motor fejlesztésért felelős vezető elmondta: “Ez az a Harley, amit a legtöbb ember már évek óta várt, csak eddig még elképzelni sem mert, vagy tudott. Ez a motor hamisítatlan hangjával és megjelenésével egy igazi Harley-Davidson, de újat hoz nagy teljesítményével, forgatónyomatékával és nagy végsebességével.”

A V-Rod-ban új az ötfokozatú sebességváltó és az elektronikus befecskendezési rendszer is. A Harley-Davidson szándékai szerint a V-Rod csak az első tagja egy új Harley modellsorozatnak. Az új sorozat megvalósulása a V-Rod fogadtatásától függ. Az új sorozat a VRSC – V-Twin Racing Street Custom (V-motoros utcai versenymotorok) nevet kapta

Keller elmondta azt is: “A V-Roddal meg akarjuk mutatni vásárlóinknak azt, amit az elmúlt 98 év alatt a motorgyártásról tanultunk és ezt egy új és vonzó csomagolásban igyekszünk tálalni.”