Tovább bővíti modellválasztékát a Buick 1

Tovább bővíti modellválasztékát a Buick

Amikor a Buick limuzin kínálatához csatlakozott a Buick Rendezvous szabadidőautó, Roger Adams marketing igazgató elmondta, hogy az új terepjáró csak az első lépcsője a Buick paletta megújulásnak. Később a Bengal és a LaCrosse tanulmány debütálásakor sokan úgy érezték, hogy ezzel a két modellel tovább bővítheti vásárlói körét a General Motorshoz tartozó márka.
Most úgy tűnik, hogy az akkori találgatások helyénvalóak voltak, hiszen az Automotive News amerikai autóslap szerint a Buick a két koncepció autó gyártása mellett döntött.

A Bengal egy nyitott tetejű, négyüléses amerikai cirkáló. Az autó érdekessége, hogy csak három ajtaja van, a hátsó üléssort csak a vezető oldali hátsó ajtón lehet megközelíteni. A Bengal 3.4 literes benzinmotor hajtja az első kerekein keresztül. A kabrió gyártása 2003-2004 körül kezdődhet meg.

Szintén elég nagy a valószínűsége, hogy a LaCrosse tanulmányautót is gyártani fogja a Buick. A négyajtós kupé formájú limuzin. Az autó érdekessége, hogy a csomagtér ajtó kicsúsztatható, míg a hátsó tetőrész és a hátsó ablakok előre csúsztathatók. Így a LaCrosse sokkal inkább pickup, mint személyautó kinézetű.