A Ford által az év első negyedévében személyautók és haszonjárművek értékesítésére és szervizelésére kiírt pályázatot az Ivanics Kft. nyerte. Az Ivanics 1977-óta foglakozik Volvók szervizelésével. Az államszocializmus bukása után megkezdte új és használt Volvók értékesítését és folytatta ezek javítását. Tavaly november óta tudni lehetett, hogy a Volvo Autó Hungária és Délkelet-Európa Kereskedelmi Kft. új értékesítési módszerében, a Budapesten bevezetett közvetlen értékesítésben a más márkák kereskedéseihez hasonlóan működő autószalonoknak, így a Volvo Ivanicsnak új szerepet szán az importőr. Az Ivanics Kft. szerepe így a Volvo modellek eladásánál jövedelmezőbb és kiszámíthatóbb szervizelésre, valamint használt autók forgalmazására korlátozódik, várhatóan az idei év végétől.

Mivel a Ford a Volvo tulajdonosa, a Ford importőre és a Volvo Ivanics számára is praktikus döntés volt a Volvók mellett a Ford autóinak értékesítését bízni a cégre. Az új Ford kereskedés augusztusban nyílik meg, de már most is lehet Fordot vásárolni az Ivanicsnál. A Ford magyarországi márkakereskedői hálózatának huszadik olyan főkereskedője lesz, amelyik teljes körű szolgáltatást nyújt.

Az Ivanics Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1991-től forgalmazza a Volvo személygépkocsikat a fővárosban. Kezdettől fogva a legnagyobb forgalmú hazai Volvo márkakerekedés. Az Ivanicsnál kelt ekl a hazánkban tavaly eladott 1002 Volvo majdnem fele. A cég 1992-ben Székesfehérvárott is nyitott egy autószalont. A fehérvári cég továbbra is csak új és használt Volvók értékesítését és szervizelését végzi.