Annak érdekében, hogy elősegítse a fuvarozás elektromos átállását és felgyorsítsa az elektromos teherautók terjedését, új, privát- és félnyilvános töltési megoldásokra szakosodott vállalatot alapított a Scania. A stratégiai lépés keretében 40 ezer új töltőpontot telepítenek az ügyfeleknél, egyúttal megerősítik a Scania-csoport e-mobilitási kínálatát.

Az Erinion kezdetben az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Norvégiában és Svédországban fog megoldásokat kínálni a telephelyeken és célállomásokon történő töltési lehetőséghez. Ez kulcsfontosságú szerepet tölt be a Scania azon célkitűzésében, amivel 2030-ra az európai értékesítési mennyiségének 50 százalékára tornázná fel az elektromos teherautóik arányát.

Számos érv szól a telephelyi töltés mellett, például a kiszámítható töltési ütemtervek és energiaköltségek, valamint a csúcsidőn kívül történő töltés révén alacsonyabb és szabályozottabb rezsiárak. A Scania kutatásaiban jelentős költségmegtakarítást vizionálnak: teherautónként akár évi 15 ezer eurós, mostani árfolyamon számítva csaknem 6 millió forintos üzemeltetési megtakarításra számíthatnak az ügyfelek.