Csakúgy, mint az olaszországi szezonnyitón, a kamion Európa-bajnokság szlovákiai fordulóján sem talált legyőzőre Kiss Norbert. A Révész Racing versenyzője pályafutása során negyedik alkalommal zárt tökéletes hétvégét, vagyis mind a négy futamon nyert a Slovakiaringen.

Amikor az élről rajtolt, egy pillanatig sem adta ki a kezéből a vezetéstől, a riválisai pedig akkor sem tudták feltartóztatni, ha – a fordított rajtrács miatt – csak a nyolcadik helyről indulhatott az MAN-nel. Arra mostanáig nem volt példa a bajnokság történetében, hogy valaki egymást követő két hétvégén is begyűjtse a maximálisan megszerezhető 60 pontot.

Igazi csapatmunka a hétvégi újabb négy győzelem, amivel sporttörténelmet írtunk, mert korábban még senkinek sem sikerült az első két versenyen minden futamot megnyernie

– idézte a 39 éves versenyző szavait a Révész Racing vasárnapi közleménye. „Nagy köszönettel tartozom a Révész Racingnek, remek autót vezethettem most is. Próbáltam türelmes maradni a versenyen, megvárni a tiszta előzési lehetőségeket, nem akartam feleslegesen kockáztatni, és sikerült ilyen remek eredményt elérni. Büszke vagyok az eddigi eredményeinkre.”

Megállíthatatlan Kiss Norbert a kamion-Eb-n 1

Nyolcból nyolc – idén még senki sem tudta legyőzni Kiss Norbert. (Fotó: Márti Bóta Photography/Révész Racing)

Az ötszörös és címvédő Európa-bajnok így megállíthatalanul hasít a hatodik bajnoki címe felé. Két forduló után 120 ponttal áll a bajnokság élén, amivel az előnye máris tetemesnek mondható, mivel a második helyezett hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn neve mellett 87 pont szerepelt, a harmadik helyen álló Sascha Lenz pedig 73 egységet szerzett eddig.

Két hét múlva, a belgiumi Zolderben rendezik a kamion Európa-bajnokság 2024-es szezonjának következő fordulóját.