Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométeren át szemben haladt a forgalommal az M30-as autópályán április 30-án. A sofőrrel szemben a szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

A „hajmeresztő látványra” ráadásul nem is ők, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai figyeltek fel, akik amint észlelték, mi történik, azonnal a kamionos segítségére siettek – így sikerült megelőzni a tragédiát, nem történt baleset.

Szemben a forgalommal

🚘Szemben a forgalommal Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei azonnal a segítségére siettek, így sikerült megelőzni a tragédiát. Április 30-án a pénzügyőrök szolgálatuk végéhez közeledve az M30-as sztrádán hajmeresztő látványra lettek figyelmesek: a kamion szemben robogott a többi autóssal. A járőrök nem tétlenkedtek, a legközelebbi kihajtónál megfordultak és azonnal a teherautós segítségére siettek. A járműmonstrumot megkülönböztető jelzés használata mellett biztonságos helyre kísérték, majd rendőrt hívtak. Az egyenruhások közösen navigálták a megfelelő forgalmi sávba és irányba a teherautót. A pénzügyőrök gyors reagálásának köszönhetően nem történt baleset. A 61 éves sofőrt a sávlezárások és a terelések zavarhatták meg. Eredeti úticélja Lengyelország lett volna, de Budapest felé haladt szemben a forgalommal. A közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a sofőrrel szemben a rendőrség helyszíni bírságot szabott ki.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2024. május 13., hétfő

Megkülönböztető jelzés használata mellett biztonságos helyre kísérték, majd a rendőrök közreműködésével a megfelelő forgalmi sávba navigálták a járműmonstrumot. Az eredetileg Lengyelországba tartó 61 éves sofőrt a sávlezárások és a terelések zavarhatták meg.