A Városligeti Műjégpálya előtt egy Ikarus 311-es bukkant fel csütörtök délelőtt. A szitáló hóesésben a járművet újságírókból és turistákból álló érdeklődők csoportja állta körbe. Ritkán lát az ember manapság ilyen szép és jó állapotban lévő buszmatuzsálemet.

Nekünk, magyaroknak különösen kedvesek ezek a járművek. Ha rájuk nézünk, akkor valahogy úgy érezzük, mintha saját gyermekünk nézne vissza ránk. Az, hogy tízmillió autóbusz-rajongó és autóbusz-szakértő országa vagyunk, az talán annak is köszönhető, hogy az Ikarus egykoron egyike volt a világ legjelentősebb buszgyártóinak. Túlzás nélkül állítható, hogy minden generációnak megvan a maga kedvenc Ikarusa. Van, aki az EAG-okért, van, aki a 200-asokért és van, aki pedig a Farosokért, vagy az azelőtti típusokért van oda.

Bármelyik is jön szembe az utcán, ösztönösen nyúlunk a telefonért, hogy megörökítsük egy-egy fotón. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MKKM) egy kicsit továbbgondolta ezt a dolgot, és mostantól nemcsak szemünket lakatja jól, hanem bizony egyéb más szerveinket is. Az intézmény meglehetősen impozáns körülmények között jelentette be, hogy különleges múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervez az érdeklődők számára.

Megható múltidézés vár a magyar utasokra 1

Az Ikarus 311-es még a ’70-es években is hozzátartozott az utcaképhez.

Ezek pedig egy nagyon jó ötletre épülnek, történetesen arra, hogy ha már valaki szívesen utazik az oldtimerekkel, akkor a lehető legjobban merüljön el az ezekkel a buszokkal kapcsolatos információkban, sőt, érezze azt a korszellemet, azt a milliőt, ami körbevette ezeket a legendás típusokat. Az intézmény két gyönyörűen restaurált autóbuszt, egy Ikarus 66-ost, valamint egy 311-est állít forgalomba erre a célra, amelyekkel fővárosunk közkedvelt és ikonikus helyszínei járhatók be.

A múzeum értékmentő feladataként a bekerülő járművek restaurálását követően törekszik arra, hogy műtárgyait minél szélesebb körben a közönség számára is elérhetővé tegye. Ennek az értékőrző tevékenységnek a részeként hozza a mindenkori közlekedő ember közelébe az erre a célra megfelelő járműveket, múzeumpedagógiai utazás, tudásközvetítés keretében” – jegyezte meg Schneller Domonkos, az MKKM igazgatója.

Megható múltidézés vár a magyar utasokra 2

Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Az Ikarus 31-esből kifejlesztett 311-es széria a ’70-es évek végéig közlekedett elsősorban helyközi és távolsági hazai közforgalomban, ezt követően szerződéses járatokon és tartalékként üzemeltették őket. Az Ikarus gyár legendás exportsikereit is ezzel a típussal alapozta meg: közel 900 darabot értékesítettek az NDK számára és mintegy 400 darabot Bulgáriába.

A múzeum tulajdonában lévő Ikarus 311.24 típusú autóbusz 1971-ben gördült le a gyártósorról. A járművet egy időben méhészbuszként használták, ennek köszönhetően maradhatott fent. 2013-ban teljes körű felújításban részesült: visszanyerte eredeti „vaj-drapp” fényezését és a gyártáskori állapotnak megfelelő belterét, megújult vázszerkezettel és felújított motorral oldtimer minősítést kapott.

A Faros is mozgásba lendül.

Az Ikarus 66-os széria, amelyet városi-elővárosi közlekedésre fejlesztettek ki, megoldást jelentett az 1960-as évek fővárosi tömegközlekedés súlyos kapacitáshiányára. Az autóbusz „Faros” becenevét a jármű jellegzetes farmotoros elrendezése ihlette. Korábban „Bözsi” buszként is forgott a közbeszédben.

A múzeum Ikarus 66-osa az utolsó tíz legyártott példány egyike volt, amelyet 1973-ban helyeztek üzembe és egészen 1983-ig közlekedett, ezután szintén méhészbuszként használták. Az intézmény 2016-ban vásárolta meg az autóbuszt, amely aprólékos és hiteles restaurálása után visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét.

Megható múltidézés vár a magyar utasokra 4

Ünnepi díszítés.

Az autóbuszok december 16-án indulnak el, díszkivilágítással és karácsonyi díszítéssel. A járatok a Műcsarnok előtti megállóból indulnak, és ugyanoda érkeznek vissza, a főváros kedvelt részeinek érintésével. Fel- és leszállásra viszont csak az említett helyen van lehetőség. A menetidő forgalomtól függően körülbelül 50 perc hosszú lehet. Szombat délutánonként pedig élő zene is lesz az autóbuszokon.

Az autóbuszok nemcsak decemberben, hanem januárban is szállítanak utasokat. A járművekre korlátozott darabszámban, az erre a célra fenntartott weboldalon keresztül vásárolhatók jegyek online.