Szilveszterkor a világ minden táján tűzijátékkal és utcai mulatságokkal köszöntötték az új év első napját. A Volánbusz ennél stílusosabb módszert választott, autóbuszaival szemléltette, hogyan vált át az évszám 2022-re. A szellemes produkcióhoz a társaságnak egészen pontosan 21 darab Volvo 8900 típusú autóbuszra volt szüksége, amelyeket a Volvo Hungaria cinkotai úti telephelyén rendeztek sorba úgy, hogy a buszok elrendezéséből kijöjjön a 2021-es és a 2022-es évszám. 

“Az autóbuszaink megfelelő irányba állítását három buszvezető és egy volvós kolléga végezte el, és körülbelül 2 és fél órára volt szükség, hogy elkészüljön a kívánt alakzat. Azért vett igénybe ennyi időt, mert természetesen a lehető legnagyobb odafigyeléssel hajtottuk végre az elképzelést” – árulta el a Vezess érdeklődésére Lőcsei Virág, a Volánbusz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az évszámot formáló Volvo autóbuszok bemutatása érdekében drónnal készítettek légi felvételeket. Kicsit gyorsítva így nézett ki a dolog: 

Rendhagyó módon kíván boldog új évet a Volánbusz 1

De készült az egészből egy körülbelül félperces videó is (lásd a bekezdés alatt). Ez minden szempontból unikálisnak tekinthető a Volánbusz modern kori történetében, hiszen az állami közlekedési vállalatnál információnk szerint még nem készült hasonló. A felhasznált Volvo 8900-asok egyenként 14,8 méter hosszúak és tavaly 50 darabot, 2020-ban pedig 15 darabot vásárolt belőlük a Volánbusz. Az 53 ülőhelyes autóbuszok hajtásáról 7,7 literes, 320 lóerős Volvo D8K típusú dízelmotor gondoskodik, amihez az 500 Nm fékezőnyomatékú intarderrel egybeépített ZF EcoLife 6AP automata váltó csatlakozik. Az újdonságot tavaly év végén lehetőségünk nyílt kipróbálni, az ezzel kapcsolatos tapasztalataink ebben a cikkben olvashatók.

Videó arról, hogyan formálnak 2022-es évet a Volánbusz autóbuszai