Vasárnap hajnalban halálos baleset történt az M7-es autópályán, miután egy busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközve az oldalára borult. Nyolc áldozata van a balesetnek és sokan megsérültek.

A Blikk és a Bors információi szerint az autópálya pillérének durrdefekt miatt ütközött a busz. Egy utas – aki nővérével túlélte a balesetet – azt nyilatkozta, nem a sofőr hibázott.

“Durrdefektet kaptunk, kivédhetetlen volt, ami történt…”

A lány elmondása szerint a baleset után még percek teltek el úgy, hogy senki nem állt meg segíteni. A padlón folyt az üzemanyag, attól tartottak, hogy az egész busz kigyullad és bent ég mindenki.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, de a Bors is úgy tudja, defekt okozta a tragédiát. A buszvezető fia elárulta, hogy apja nem aludt el, a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy leválthassa a társát, aki túlélte a balesetet, de édesanyja életét vesztette. A buszon 56-an utaztak, nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.