Különleges szerkezetű repülő járművet tervezett egy amerikai műkedvelő mérnök, Braeden Kelekona. A hatalmas tojásra emlékeztető jármű tömegének 80 százalékát (13,6 tonnát) akkumulátorok teszik ki – gyakorlatilag az egész szerkezet egyetlen hatalmas repülő akkumulátor, ráadásul speciális profiljának köszönhetően 160 km/óra feletti sebességnél maga a test termel felhajtóerőt, így nincs szüksége külön szárnyakra.  Nyolc darab dupla légcsavarjával viszont helyből tud fel- és leszállni, így használatának minimális a helyigénye.

Jönnek a repülő buszok! 1
Jönnek a repülő buszok! 2

Jönnek a repülő buszok!

Jönnek a repülő buszok! 7
Jönnek a repülő buszok! 8
Jönnek a repülő buszok! 9
Jönnek a repülő buszok! 10
Fotó megosztása:

320 km/óra utazósebesség mellett akár 600 kilométert tud megtenni, méghozzá úgy, hogy 4,5 tonna hasznos terhet (negyven utast vagy rakományt) cipel magával. A 3600 kWh kapacitású akkumulátorcsomag cserélhető – bár nem értjük, hogyan mozgatnák meg ezt az iszonyatos tömegű lítiumion hegyet.

A járművet fejlett érzékelőkkel szerelték fel, amelyekkel akár 160 kilométerre ellát, így érzékeli az egyéb repülő tárgyakat, madárrajokat vagy időjárási jelenségeket.

 

A vállalkozás jelenleg finanszírozást keres terveinek megvalósításához, ugyanakkor már készül a repülőtest 1:1 léptékű makettje. A tervek szerint, ha sikerül biztosítani a forrásokat, már akár jövőre megkezdhetik a tesztrepüléseket.