A DAF-fanoknak köszönhetően gyakorlatilag lelepleződött a gyártó új nyerges vontatója, amit nemrég a premierre készített fóliázással fotóztak le. Persze nem csoda, ha elcsípték, ugyanis a közösségi médiában elérhető legfrissebb képek tanúsága szerint alapvetően fényes nappal közlekedtek vele, sőt, még félpótkocsit is húzott maga után. A szélvédő felett olvasható egy webcím is, ami a DAF világpremierjét “reklámozza”, több mint valószínű tehát, hogy a DAF szándékosan intézte így a dolgot. 

Nem valószínű, hogy a fólia alatt más gyártó átmaszkírozott nyergese lenne, de az ördög nem alszik, végleges infókat csak a június 9-i premieren fogunk megtudni, amit bárki nyomon követhet, ha ezen a linken regisztrál az esemény weboldalán. Az oldalon egyébként egy videóban már látszanak apró részletek az újdonságról. 

 

 

 

Az új DAF nyerges vontatót nemrég még álcával kapta lencse végre egy újságíró. A Bigtruck.nl szerkesztője akkor saját kezűleg lemérte a fülkét és arra következtetésre jutott, hogy az előzetes találgatásoknak megfelelően legalább 35 centiméterrel hosszabb a jelenleginél. A Space Cab ugyanis 225 centiméteres hosszúságban készül, viszont a tesztkamioné már 260 centiméter. Ennél is fontosabb azonban, hogy az ajtó mögötti rész, tehát ahol a hálóágy van, 14 centiméterrel hosszabb a jelenlegi változatnál.  

Hamarosan leleplezik a rejtélyes kamiont 1

Fotó: Rob Dejin

Az új DAF azonban nemcsak hosszabb és tágasabb fülkével, hanem teljesen áttervezett homlokfallal készülhet a jövőben. Az új dizájn részét képezi az alacsonyabb lökhárító, az új hűtőmaszk, az áramvonalasabb tető, az új LED-es fényszóró, valamint a LED-es helyzetjelző. A motorok terén várhatóan nem lesz változás, a Bigtruck.nl szerint ugyanis az általuk korábban lefotózott DAF-ban a Paccar 11 literes (MX-11), 450 lóerős teljesítményű motorja dolgozott.