A 213 lóerős Ford Ranger Stormtrak és a 170 lóerős Ford Ranger Wolftrak eltérő ügyfélkör eltérő elvárásait hivatott kielégíteni. Ami közös bennük, az a gazdag felszereltség, a limitált példányszám, valamint hogy mindketten októberben kerülnek a Ford kereskedésekbe.

A széria legerősebb, 213 lóerős dízelmotorjával és tízfokozatú automata váltóval szerelt Ford Ranger Stormtrak elsősorban kényelmi felszereltségével nyűgöz le, de persze terepalkalmasságát sem csökkentették. A Wildtrak modellre épülő Stormtrak dupla vagy extrafülkés kivitelben rendelhető, piros fényezéséhez azonos színű hűtőmaszk társul, a lámpák LED-esek, az alváz védőborítást kapott. Az autó megjelenését matricázás, térbeli emblémák, platókeret és fekete hátsó lökhárító dobja fel. Az ülések a Ranger Raptorból származnak, a belső teret speciális öltések díszítik.

Két új életmód-verzióval bővít a Ford Ranger 2

Míg a Ranger Stormtrak a széria elegáns tagja, a Ranger Wolftrak esetében minden a túrázásról, terepkalandozásról szól. A váltó az említett tízfokozatú automata helyett lehet hatos kézi egység, a motor szerényebb, 170 lóerős teljesítményű. Alapfelszereltség az elektronikusan zárható hátsó differenciálmű, a terepabroncsok, valamint a felező – ez jóval több, mint a Stormtrak mezei összkerékhajtása.

Két új életmód-verzióval bővít a Ford Ranger 3

Mindkét modell egy tonnát cipelhet a hátán, és három és felet vontathat, mindkettő kap platóbélést, de csak a Stormtrak kínálja alapfelszerelésként az újonnan bemutatott, motoros platótakaró rolót, a valamint a rakomány rögzítésére szolgáló rendszert. Ez a motoros roló a távirányítóról, illetve a platón és a fülkében elhelyezett gombokkal irányítható, a baleseteket a becsípődésgátló funkció akadályozza meg.

Két új életmód-verzióval bővít a Ford Ranger 4

A Wolftrakhez kézzel mozgatható rolót vagy komplett platófedelet vásárolhatunk.

A kétféle szürke színben kérhető, matt fekete részletekkel látványosabbá tett Wolftrak fülkéjében matt fekete felületeket, gumiszőnyegeket és egyedi emblémákat találunk.

Kattints ide, ha videón is megnéznéd a Ford Ranger limitált kiadásait.