Európában általában a 3,5 tonnás kisteherautó alapokra épül a legtöbb lakóautó, a kitolható oldalfalú lakóbuszok nem igazán elterjedtek, nálunk kényelmetlen ezekkel közlekedni. Más a helyzet az Egyesült Államokban, ahol az Interstate autópálya-hálózat átszövi az államokat, és szinte minden nagyobb városhoz vezet 4-5-6 sávos széles út. 

Itt nem probléma 13,7 méter hosszú, 3,8 méter magas Prevost Featherlite H3 45 lakóbusszal közlekedni, a legtöbb nagyvárosban akad parkoló, ahol kényelmesen megállhat egy ekkora guruló garzon. 

Ez a 2007-ben gyártott egység 150 millióba kerül, és ha meglátjuk a belsejét, akkor megértjük az árazást. Gyakorlatilag tényleg egy jól felszerelt belvárosi kis lakást rejt a Prevost, ami ráadásul több “emeletes”. 

Így néz ki egy 150 milliós luxuslakóbusz beltere 1

Egyik érdekes extrája a lakótér alatt, a raktérben berendezett hálófülke, amit egy kis csapóajtón keresztül lehet megközelíteni. Itt tévézve, a többiektől elvonulva pihenhet a magányra, vagy épp a páros társaságra vágyó utas(ok). 

Így néz ki egy 150 milliós luxuslakóbusz beltere 2

Titkos hálószobába vezet a rejtett ajtó

 

Itt mindent megtalálunk, ami az amerikai komfortérzetet fokozhatja, mosdóból például kettő található, az ágyak hatalmasak, a fal pedig több helyen struccbőrt utánzó borítást kapott. 

Így néz ki egy 150 milliós luxuslakóbusz beltere 3

Nincs kuporgás, és három célra használható tér, kempingkörülmények, ez tényleg kompromisszummentes otthon az úton, még szárítógép és mosógép is van a fürdőben. 

Így néz ki egy 150 milliós luxuslakóbusz beltere 4

A tárolórekesz nagy méretű tévét rejt az oldalfalon, jó időben kiülve, kültéren lehet mozizni

Mozgatásáról egy 515 lóerős, hathengeres Cummins dízelmotor gondoskodik, ami biztos pont elég arra, hogy kényelmesen tartani lehessen az 50-55 mérföld/órás tempót.