Kevés felkapottabb dolog létezik manapság az elektromos pickupoknál. Vannak, akik dedikált vázszerkezetre építik villanyteherautójukat, mások meglévő típusukat építik át. Az utóbbiak számára kínál költség- és időhatékony megoldást a Magna plug-and-play elektromos hátsó tengelye, az eBeam.

Az eredeti futómű- és fékrendszer felhasználásával beépíthető hajtási rendszer egy és két villanymotorral egyaránt kivitelezhető, teljesítménye így 161 és 335 lóerő közé eshet. A dupla villanymotoros kivitelnél a bal és a jobb oldali kereket külön-külön villanymotor hajtja, így egyszerűen megvalósítható a nyomatékvektor-szabályozás. A hajtáslánchoz terveztek egyfokozatú, fix áttételes erőátvitelt, de rendelhető lenne kétfokozatú sebességváltóval is. A későbbiekben elképzelhető egy elsőkerék-hajtási rendszer és egy összkerekes konfiguráció is – az autógyártóknak csupán az áramforrásról, azaz az akkumulátorcsomagról kellene gondoskodniuk.

a videó a hirdetés után indul

Egyelőre nem tudunk konkrét beszállítói megrendelésről, de ez nem jelenti azt, hogy titokban ne kezdett volna együttműködésbe a Magna valamely nagyobb (vagy kisebb) gyártóval.