Átalakuló, intelligens, szárazföldön közlekedő robot: ha nem ragaszkodunk a frappáns megnevezéshez, így írhatjuk körül a Hyundai vezető nélküli járművét. Ha szeretjük a hangzatos neveket, használhatjuk az angol kifejezés betűszavát: Tiger (transforming intelligent ground excursion robot), azaz tigris.

A Tiger nagyban emlékeztet a korábbi Hyundai Elevate tanulmányra, ám azzal szemben saját magát vezeti, illetve nem utasok, hanem rakomány szállítására szolgál, ezen feladatát viszont a Föld bármely pontján képes teljesíteni.

Mindenen átgázol a Hyundai teherhordó robotja 1

A jármű természetesen négykerék-hajtású, ám ezeket a kerekeket hosszú, kinyújtható „lábakra” szerelték, amelyekkel lépkedni is tud, ha az praktikusabb az adott terepen. A lábak további előnye, hogy segítségükkel a lehető legtovább vízszintesben tudja tartani rakterét, így a szállított árut.

A Tiger a Hyundai motor tavaly év vége felé alapított, kaliforniai formatervező stúdiójának az alkotása: ezt az új irodát kifejezetten önjáró szerkezetek tervezésére hozták létre.

Mindenen átgázol a Hyundai teherhordó robotja 17

A moduláris felépítésű szerkezet 360 fokban képes elmozdulni, érzékelői révén a távolból nyomon követhető a környezet, amiben mozog.

Mivel járhatatlan terepekre szánták, felmerül a kérdés, hogy hogyan jut oda – nos, a levegőben, méghozzá úgy, hogy egy Hyundai robotrepülőgépre csatlakozik, ami nemcsak szállítja, de fel is tölti.

Nézd meg videón is a Tigert:

a videó a hirdetés után indul