2021-ben megjelenik a mesterséges intelligencia (AI) a Volvo teherautóiban. A legújabb generációnál ugyanis elérhető lesz az Amazon által fejlesztett intelligens virtuális asszisztens, az Alexa. A fejlesztés azoknál a teherautóknál áll majd rendelkezésre, amelyeket beépített navigációval rendelnek meg a jövendőbeli üzemeltetők.

Az Amazon Alexa integrálásával a járművezetők hangutasításokkal kezelhetik a navigációt, indíthatnak hívásokat, de akár zenéket, híreket, vagy akár hangoskönyveket is hallgathatnak. Az intelligens virtuális asszisztens fejlesztésén több mint 10 ezer alkalmazott dolgozott, tavaly pedig több mint 100 millió olyan készüléket adtak el, amely már az Amazon által piacra dobott AI-technológiát használta.

Jövőre már beszélni is lehet a Volvo teherautókhoz 1

Az új generációs kínálatunkkal továbbfejlesztettük a Volvo teherautók karakterét, ideértve az ergonómiát, a biztonságot és a komfortot, mindamellett lehetőséget kínálunk olyan új, innovatív technológiák használatára is, mint az Alexa“- hívta fel a figyelmet Samuel Nerdal, a Volvo Trucks elektronikai megoldásokért felelős termékmenedzsere.

Az  Alexa virtuális asszisztens segítségével a gépjárművezetők munkája egyszerűbbé és kényelmesebbé válik, mivel a fejlesztésnek köszönhetően kevesebbet kell “nyomkodniuk” az infotainment és a multimédia rendszer képernyőjét, ha valamit el akarnak intézni. Az Amazon Alexa piaci bevezetése 2021 márciusában indul és kezdetben Nyugat és dél-európai piacokon lesz elérhető. Ennek megfelelően Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban, valamint az Egyesült Királyságban válaszható majd opcióként.

Kövess minket a Facebook-on!