A most következő néhány hölgy nem riad vissza a kemény munkától. Az életük részévé vált, hogy hatalmas traktorokkal vagy különböző betakarítógépekkel dolgoznak a földeken. Le a kalappal előttük!

Közel 30 percen keresztül nézheted, ahogy Giulia egy 3,8 literes, négyhengeres motorral szerelt, 120 lóerős Fendt 412-es típusú mezőgazdasági vontató nyergében betakarítja a kukoricát. Láthatóan nagyon ért ahhoz, amit csinál.

A Fendt 412 ára használtan 15-20 millió forint körül mozog a hazai piacon. A Fendt egy német gyártó, mely 1930 óta készít mezőgazdasági gépeket.

 

A világjárvány miatt online folytatja az egyetemet a nebraskai (USA) Laura, aki idén a tanulás mellett teljes munkaidőben a családi földeken dolgozik. Betakarítás közben simán kisminkeli magát:

 

Kriszti úgy vágja a füvet egy Massey Ferguson 6616-os traktor volánja mögött, ahogy senki más. Ez a vas egyébként 150 lóerős, a súlya pedig 5,6 tonna, szerelvény nélkül.

 

Angela Steiner egy John Deere fülkéjében forgatja a földet, és a videó leírása alapján imádja amit csinál. Persze az lehet, hogy nem mindig a felvételen látható szerelésben ül a volán mögé.

 

Nemrég beszélgettünk egy magyar lánnyal, aki egy hazai vállalkozónál dolgozik betonszállítóként.