A Volánbusz a Vezessnek is eljuttatott, szombati közleményében tudatta, hogy a személyes érintkezések csökkentése és a koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében 2020. december 1-jétől bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol kötelező lesz a jegyelővétel. Keddtől a következő állomásokon kell a jegypénztárak nyitvatartási idejében előre megvásárolni a jegyeket, bérleteket:

  • Baja, Barcs, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Harkány, Hévíz, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Lenti, Marcali, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza – Petőfi tér 2., Salgótarján, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely – Ady tér.

A Volánbusz hangsúlyozta, az érintett időszakban semmilyen díjtermék nem váltható majd a járművezetőknél, és kéri az utasokat, hogy részesítsék előnyben a biztonságosabb elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

A Volánbusz honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a  mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan folyamatosan bővül a MÁV applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre

– sorolja a lehetőségeket a közlekedési vállalat.

Az utasok védelme érdekében továbbra is rendszeresen takarítja, fertőtleníti állomásait és járműveit a Volánbusz, emellett dolgozóit is ellátja a szükséges védőeszközökkel.

Változatlanul a járvány elleni védekezés fontos elemeként hivatkozik, figyelmeztet a kötelező maszkviselésre is a Volánbusz, mely november 11. óta már nemcsak a járművekre és a zárt utasforgalmi terekre vonatkozik, hanem az állomásokra, a megállóhelyekre és a megállók teljes területére is. Akik ennek nem tesznek eleget, az utazásból való kizárással és 8000 forintos pótdíjra számíthatnak.