Az Amazon alapítója, Jeff Bezos mára a világ leggazdagabb embere és roppant sikeres befektető, aki jelentős összeggel szállt be a Rivian vállalatba és egyből egy komoly megrendelést adott le az elektromos autókat gyártó cégnek. Hogy az Amazon rendelések házhoz szállítása a lehető legkevésbé terhelje a környezetet, ezért elektromos furgonokat rendelt.

Méghozzá rögtön 100 ezer darabra adta le a rendelést. Az Amazon célja az, hogy 2030-ra már csak megújuló energiával működjön a flotta, tíz évre rá pedig karbonsemlegesen. Nem csak környezetvédelmi szempontból fontos ez, hanem jót tesz a vállalat arculatának és nem mellesleg hosszú távon a költségeiket is csökkenti egy ilyen komoly befektetés. 

Itt az Amazon elektromos furgonja 1
Itt az Amazon elektromos furgonja 2

Itt az Amazon elektromos furgonja

Itt az Amazon elektromos furgonja

Itt az Amazon elektromos furgonja 7
Itt az Amazon elektromos furgonja 8
Itt az Amazon elektromos furgonja 9
Itt az Amazon elektromos furgonja 10
Fotó megosztása:

Az elektromos furgon teljesítményéről és hatótávjáról egyelőre nem áll rendelkezésre pontos adat. Bizonyára jól kitalált logisztikai folyamat lesz a töltések között.

Ami viszont biztos, hogy ezt a furgont kifejezetten erre találták ki, mint az amerikai filmekben látható postakocsikat. Egyszerű forma, semleges orr, kerek LED-es fényszórókkal és a mozgást megkönnyítő tolóajtókkal. Bent két nagy képernyőn minden adat megtalálható, méghozzá Amazon Alexa virtuális asszisztenssel. A raktérben pedig polcrendszeren figyelnek az áruk.

a videó a hirdetés után indul