Az idei évben a megszokottakkal ellentétben csak online bonyolították le az 5 tengelyen biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt. A döntést a főszervezők – a NiT Hungary és az ORFK-OBB – a koronavírus-járványra való hivatkozással hozták meg korábban.  

Az online versenyre idén 260 kamionsofőr jelentkezett, akiknek 40 perces GKI-tesztben kellett megméretniük magukat. Az óriásteszt 40 izzasztó kérdésből állt, amelyek közül a legtöbbet Bocsárdi Károlynak sikerült megválaszolnia helyesen, ezzel összesen 34 pontot gyűjtött. Ennek megfelelően ő érdemelte ki az idei évre átkeresztelt “Legjobb elméleti tudású magyar kamionsofőr” címet, valamint az ezzel járó félmillió forintot. 

A versenyen a második helyezést a Scania 2019-es vezetőversenyének hazai döntőjébe is bejutó Szemenyei Zoltán érte el,  míg a megmérettetés képzeletbeli bronzérmét pedig Bozsoki András szerezte meg. Előbbi 200 ezer forintot, utóbbi pedig 100 ezer forintot nyert ideális helyezéseiknek köszönhetően. 

Mint ismeretes az 5 tengellyel biztos kézzel elnevezésű versenyt közel három hónappal ezelőtt hirdették meg. A vállalkozó kedvű kamionsofőröknek szeptember 6-ig volt lehetőségük jelentkezni a félmillió forintos főnyereményért. A versenyre végül online módon, szeptember 27-én került sor. 

Kövess minket a Facebook-on!