A NiT Hungary úgy döntött, hogy idén is megszervezi az “5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű vezetésbiztonsági versenyt. A korábbiaktól eltérően azonban a megmérettetést csak és kizárólag online térben bonyolítják le. Ez azt jelenti, hogy a szerencsés kamionsofőr akár otthon, a kanapéról is elviheti a félmillió forintos fődíjat. 

A magyar kamionsofőrök szeptember 6-ig nevezhetnek az online versenyre, amelyre szeptember 27-én, vasárnap délután kerül sor. Az idei versenyzőket egy 40 GKI-kérdésből álló online teszt várja, aminek kitöltésére 40 perc áll majd rendelkezésükre.

A kérdések a sofőrök elméleti tudását teszik próbára olyan témaköröket érintve, mint az európai szociális előírások, rakománykezelési és rögzítési ismeretek, a hazai és európai KRESZ, valamint a releváns műszaki ismeretek. A legtöbb pontszámot szerző, a nyertes kamionsofőr pedig nem csak félmillió forinttal gazdagodik, de neve felkerül egy immár nyolcéves dicsőségtáblára.

“Szakmai szervezetként és főszervezőként arra is koncentráltunk, hogy a munkáltatók számára is egyértelművé tegyük, hogy piaci versenyképességük egyik legfontosabb pillére a szakmailag felkészült és munkáját magas színvonalon végző gépjárművezető. Ezeknek a kollégáknak a megbecsülése, teljesítményük elismerése a munkaerő-megtartás szempontjából kulcskérdés” – hívta fel a figyelmet a verseny kapcsán Dittel Gábor, a NiT Hungary elnöke. 

A nevezés és a verseny részletes menetéről az erre a célra létrehozott weboldalon érhető el bővebb információ. 

Kövess minket a Facebook-on!