Már gyártják, és novembertől forgalmazzák is a vadonatúj Ford F-150-est Észak-Amerikában. Ez továbbra sem sokakat érdekel Európában, de változhat a helyzet, amint megjelenik a következő generációs F-150 elektromos verziója, amely mellesleg a nagy hagyományokkal rendelkező típussorozat eddigi legerősebb példánya lesz.

Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 1
Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 2

Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja

Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja

Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 7
Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 8
Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 9
Ilyen lesz a Ford új elektromos pickupja 10
Fotó megosztása:

Az autóról egyelőre csak szórványos információk állnak rendelkezésre: például két villanymotort kap, így nyomatékosabb és dinamikusabb lesz, mint eddig bármi, ráadásul vontatni is komoly tömegeket fog tudni. A hatalmas orrész (amelyet a belső égésű motoros F-150-esek miatt nem hagyhattak el) szinte teljes egészében zárható csomagtartóként szolgál majd, ami egy pickup esetében valós, értékes adalék. Azt is elárulták, hogy az autó vezeték nélkül, internetes keresztül kapja majd a rendszerfrissítéseket.

a videó a hirdetés után indul

Még egy dolog bizonyos már most: az elektromos F-150 nem egyedül képviseli majd a villamosítás eszményét a Ford pickupok kínálatában. A cég PowerBoost hibrid hajtáslánccal is gyártani fogja az új F-150-est. Erről már korábban elárulták, hogy egy 35 kW-os villanymotort illesztenek a tízfokozatú automata váltóra, amelyet az alvázba szerelt, másfél kilowattórás akkumulátor táplál majd.