Remekül indult Kiss Norbert számára a 2020-as kamion Európa-bajnoki idény Csehország: pole pozícióból indulva nyerte meg az első versenyt, míg a második versenyen egy időbüntetés miatt esett vissza a 3.-ról a 6. helyre.

Új csapatával, a Révész Truck Racing Teammel ott folytatta vasárnap, ahol az előző nap abbahagyta. Óriási fölénnyel zárta az élen a reggeli bemelegítő edzést, majd az időmérő edzésen sem talált legyőzőre: 2:01.727-es körével bő két tizedet vert Sascha Lenzre, a harmadik helyre pedig a hatszoros és címvédő Európa-bajnok Jochen Hahn kvalifikált.

Leszakadt az ég a mosti pálya felett az első versenyen, ennek ellenére elrajtolt a mezőny. A futamot azonban piros zászlóval meg kellett szakítani, mivel az időjárás miatt balesetveszélyes volt versenyezni, így mintegy kétórás várakozás vette kezdetét.

Óriási pech fosztotta meg Kiss Norbit az újabb győzelemtől 2

Az újraindítással 9 körösre rövidített verseny Kiss vezetésével rajtolt el, folyamatosan növelte az előnyét, ám két körrel a vége előtt eltört a féktárcsája, emiatt Lenz és Adam Lacko is megelőzte, a harmadik helyre így is behozta az MAN-t.

Az időmérő edzés remekül sikerült, de aztán eleredt az eső, és a pálya középső részén, ahol új aszfaltot kapott, nagyon megállt a víz, és ott mindenki esett-kelt. Jogosan intették le a futamot, mert elég veszélyes volt ez a rész. Egy órával később újra indulhattunk, sikerült ismét vezetnem, de két körrel a vége előtt eltört a bal első féktárcsám, és csoda, hogy nem csúsztam ki. Végül sikerült behoznom az autót a harmadik helyen, ami nagyon jó eredmény, ennek örülök. Egy olyan pályán sikerült a hétvégén jól szerepelni, melyet mindenki ismer, sokan ide járnak tesztelni, ez jó előjel. Köszönöm a csapatnak a munkát, büszke vagyok a csapatra

– nyilatkozta a 35 éves magyar versenyző Norbert a verseny után. 

Kiss Norbert ezzel a balszerencsével elveszítette a vezetést a bajnokságban, de csak 4 pont a hátránya Lenz mögött. A következő fordulót két hét múlva, a belgiumi Zolderben rendezik.