399 -a szervezők szerint péntek esti ennyi teherautó vett részt az idei hajdúszoboszlói kamionos felvonuláson. Sokak szerint ugyanakkor a hétvégi programokkal együtt a részt vevő teherautók és nyerges vontatók száma összesen akár az 500 darabot is elérheti. A felvonulást a IX. Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó részeként tartották meg a helyi lakosok és a turisták nem kis érdeklődésére. 

A különleges program a naplemente után, fél 8-kor indult és a leginkább félpót nélkül érkező, karácsonyfaként világító nyerges vontatók rendőri felvezetéssel, hangos dudálással gurultak be Szoboszló főútján, a Dózsa György úton. A járművek hol szlalomozva, hol kétsávban, egymás mellett közlekedve haladtak a Szilfák útján, majd a Debreceni úton lévő benzinkútnál visszafordultak és elmentek Európa legnagyobb fürdőkomplexuma mellett. A menetben részt vevő kamionosok a tűzijáték után egyperces néma csenddel tisztelegtek a közelmúltban elhunyt Andreas Schubert előtt, akit a DMAX-on futó Aszfalt Cowboyok című sorozatból ismerhettünk. 

Bár a képeken nem látszik, a felvonulást rengeteg ember követte figyelemmel. Nagyon sokan fotózták a szépen feldíszített teherautókat. A többséget egyértelműen a nyerges vontatók adták, de azért akadtak különleges, például kamionmentésre, vagy városi áruszállításra használt teherautók is. De a szavak helyett beszéljenek helyettünk a felvonuláson készült képek. ( A galéria a képre kattintva jelenik meg). 

Parádés kamionos felvonulás volt Hajdúszoboszlón 1

A menet első kamionja, amelynek félpótján kivételesen utazni is lehetett.

Parádés kamionos felvonulás volt Hajdúszoboszlón 2

Utólag is köszönjük a villantásokat! A fényképező nagyon szereti az ilyen fényeket.

Parádés kamionos felvonulás volt Hajdúszoboszlón 3

A Bandur és Fia Kft. félpóttal együtt vonult fel.

Parádés kamionos felvonulás volt Hajdúszoboszlón 4

Oldalról is jól látható, hogy mindkét nyerges igazi oroszlán. Azaz MAN gyártmány.

A IX. Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó egészen vasárnapig tart. A rendezvényen családi programokkal, illetve terep-ügyességi versenyekkel, “lassulási” versennyel és “szerszámkitartó” versennyel várják az érdeklődőket és a vérbeli kamionsofőröket.