Ok deÚgy tűnik, hogy a holland DAF a speciális járművekben találta meg a számításait az egyébként gyengélkedő teherjárműpiacon. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a cég két rendőrségi teherautót adott át nemrég Németországban. Ezúttal pedig Szerbia fővárosának szállítottak 44 darab speciális, úgynevezett köztisztasági feladatok ellátására alkalmas járművet.

A szerb fővárosban a Gradska Ćistoća köztisztasági vállalat közel 200 darabos flottával rendelkezik. Az új beszerzéssel közel 100 darabra nőtt a holland gyártmányú járművek száma. Az új járművek megvásárlása kiemelten fontos volt Belgrád számára, mivel a város folyamatosan fejlődik és terjeszkedik. Ezzel párhuzamosan lakossága exponenciálisan növekszik, immáron eléri az 1,7 milliót, ami jelentős terhet ró a köztisztasági vállalatra.

A DAF még soha ekkora megrendelést nem kapott Szerbiából, így ez a beszerzés ebből a szempontból is különleges. A most átadott flotta különböző konfigurációjú CF és LF típusú járművekből áll, amelyek felépítményeit egy helyi cég, a Braca Crnomarkovic gyártotta.

A társaság ugyanakkor nem csak a belgrádi hulladékgyűjtésért felelős, hanem az utcák tisztításáért és az utakon lévő hó eltakarításáért is. Az oldalsó rakodókkal és 18 és 22 m3 kapacitású felső rakodókkal felszerelt szemétszállító tehergépkocsikon kívül a megrendelés az utcák és utcaseprő targoncák számára vizet szállító,  tartályos tehergépkocsikat is tartalmazott, amelyek télen könnyedén átalakíthatók hóekékké.

Kövess minket a Facebook-on!