Egy merev falú felépítménnyel ellátott teherautó sok mindenre jó lehet, nem csak kifejezetten áruszállításra.  Jó példa erre ez a két DAF, amelyet a lipcsei rendőrség vásárolt nemrég. A kéttengelyes, CF 410 típusú, 4×2 hajtásképlettel rendelkező teherautókat egy német cég, a Henking Nutzfahrzeugservice készítette fel az egyenruhások elvárásainak megfelelően.

A szászországi város rendőrsége elsősorban a rohamrendőrség és a speciális búvárok számára vásárolta a különleges járműveket. Ennek megfelelően az egyik rakteréből egy olyan teret alakítottak ki, amely alkalmas a búvárfelszerelések tárolására, illetve amely kulturált környezetet biztosít a búvárok átöltözéséhez. A másik CF rakteréből pedig egy parancsoki központként is használható “szobát” hoztak létre.  Fedélzetén olyan tárolórendszer áll rendelkezésre, amelyben egyszerűen és könnyedén szegmentálhatók az intézkedések során begyűjtött bizonyítékok.

Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség 1
Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség 2

Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség

Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség

Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség 6
Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség 7
Különleges teherautókat vásárolt a rendőrség 8
Fotó megosztása:

A felépítmény nincs összeköttetésben a fülkével, így abba egy-egy oldalsó ajtón keresztül lehet feljutni.  A nehezebb eszközök mozgatása érdekében pedig mindkét teherautónál rendelkezésre áll az emelő hátfal is. A különleges helyzetekre gondolva mindkét teherautó elejére csörlőt szereltek, a parancsnoki változat még egy vészhelyzeti áramgenerátort is kapott.

Az új DAF speciális teherautókat a lipcsei rendőrség flottaszínébe öltöztették fel, emellett kék fényhidakat is kaptak, hogy szükség esetén használhassák a megkülönböztető jelzéseket. A különleges DAF rendőrségi teherautók párjukat ritkítják Németországban azon a piacon, ahol alapvetően a hazai márkák, vagyis az MAN, vagy éppen a Mercedes-Benz az úr a speciális teherautók terén.

Kövess minket a Facebook-on!