Az elmúlt években nem telt úgy el egy nyár, hogy valamilyen felújítás ne érintette volna a 4-6-os villamos vonalát. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján tudatta, hogy ez az idén sem lesz másképp, csak ezúttal a vonal dél-budai szakaszain váltják pótlóbuszok a Siemens Combino villamosokat, a dél-budai végállomások és a Corvin-negyed, valamint Dél-Buda és a Goldmann György tér között.

A villamospálya felújítása, valamint az abból adódó kényelmetlenségek június 11-től augusztus 5-ig tartanak, de a BKK reményei szerint a munkálatokat követően a korszerűbb vágányok könnyebb karbantarthatóak lesznek, így a szükséges beavatkozások sem vesznek igénybe annyi időt, mint azelőtt.

Mint arról korábban beszámoltunk, új villamosvágányt építenek ki a Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál. Ennek következő építési üteme miatt – a június 13-i hétvégén zajló előkészítő munkálatokat követően – június 15-től rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca között jár csak a 2-es villamos.

Várhatóan csak pótlóbusszal utazhatunk majd az év végéig a H7-es HÉV Kvassay híd és Boráros tér közötti szakaszán, mivel a csepeli Kvassay hidat felújítják a MÁV-HÉV Zrt. beruházásában. A közlekedési rend a júniusi előkészítési munkákat követően változik. Csepel és a Kvassay híd között továbbra is a HÉV-szerelvények közlekednek.

Ezek miatt a dél-pesti térségben, főként a Soroksári úton és a Weiss Manfréd úton közlekedők türelmét kéri a BKK.

Jelentős változásra kell számítani a Bosnyák téren, illetve annak környékén is, ugyanis átépítik a villamos kocsiszín előtti vágányhálózatot. Ezért a 3-as, a 62-es és a 69-es villamos vonalán a CAF, valamint a „hannoveriként” emlegetett TW 6000-es villamosokat pótlóbuszok helyettesítik június 13-a és augusztus közepe között.

Az egyes építési munkákhoz tartozó ideiglenes közlekedési rendekről a BKK későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Megszűnik az egyik fővárosi trolijárat

Idén is nekiesnek a 4-6-os villamos vonalának 2

A jövőben pedig a fent említett közlekedési korlátozások mellett más változás is akad a budapesti tömegközlekedésben, ettől a hétvégétől fogva ugyanis nem jár többé a CITY-troli – jelzi egy másik közleményében a BKK.

A BKK nagyjából másfél évvel ezelőtt, 2018 novemberében indította el a járatot, ám a vonalon közlekedő Škoda-Solaris trolibuszok rendre kihasználhatlanok voltak, így a továbbiakban a 15-ös vagy a 115-ös busszal lehet utazni a Lehel tér és a Fővám tér közötti szakaszon.

A három modern trolibuszt – a sofőrökkel együtt – más vonalakra helyezi át a fővárosi vállalat, annak érdekében, hogy jobban ki tudják használni korszerű flottájukhat.

Tudtad?

A fővárosi forgalomban 2015 óta résztvevő modern, alacsonypadlós, légkondicionált Škoda-Solaris trolik nagyteljesítményű akkumulátoruknak köszönhetően akár 4 kilométert is megtesznek felsővezeték nélkül.

Kövess minket a Facebook-on!