Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődik meg május 23-án Ferencvárosban.

A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.

Az M3-as metró tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során, az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is. A munkálatok miatt május 23-tól a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Soroksári útig közlekedik.

Új villamosvágány miatt jönnek lezárások Pesten 1
A munkavégzés idején a Haller utca csomópontja környékén a Soroksári út kétszer két sávon lesz járható. Az építkezés idején a városhatár felől a Soroksári úton haladók csak kerülőúton, a Vágóhíd utca vagy a Dandár utca felől, illetve a Soroksári út–Pápay István utca–Szent Benedek utca útvonalon tudnak behajtani a Haller utcába, közvetlenül nem. A Szent Benedek utca egyirányúságát megfordítják a javasolt kerülőút biztosítása érdekében.

Új villamosvágány miatt jönnek lezárások Pesten 2
Nyártól további korlátozások is várhatók, ezekről a BKK később ad tájékoztatást. Az eredeti tervek szerint az év végén érne véget a munka, azonban dolgoznak a korábbi befejezés lehetőségének és feltételeinek megteremtésén.