Ezek a képek futótűzként terjednek a haszongépjárművekkel foglalkozó Facebook csoportokban, és nem véletlenül. Ilyet a szakmabeliek is ritkán látnak. Egy betonmixer teherautó dobja valamilyen okból megállt, az anyag pedig belekötött. 

Ráadásul igen nagy mennyiségű betonról van szó, és a helyben dolgozó erők szokatlan megoldás mellett döntöttek. Munkagépekkel, markolóval, bontókalapáccsal estek neki a szerkezetnek, teljesen szétszaggatva azt. 

Megkötött a beton a keverőben, így kapták szét markolóval 1Megkötött a beton a keverőben, így kapták szét markolóval 2Megkötött a beton a keverőben, így kapták szét markolóval 3Megkötött a beton a keverőben, így kapták szét markolóval 4

Gyors Google keresés után úgy tűnik, van szelídebb megoldás is erre a problémára. Ha technikai okok miatt leáll a forgás, akkor esetleg egy másik mixer segítségével lehet mozgásban tartani a dobot a hidraulikai rendszer átkötésével. Ha ez sem megy, akkor mechanikailag kell próbálkozni, emeléssel, öntéssel, vagy akár a helyi tűzoltókat riasztva, mosással. A  www.concreteconstruction.net cikkje alapján mindenképp törekedni kell arra, hogy a beton ne szilárduljon meg, mert folyékony állapotban bármilyen módszerrel könnyebb eltávolítani, mint amikor már megkeményedett.

Ez mégis előfordulhat, és akkor kerül bevetésre a képeken is látható hidraulikus bontókalapács. Csakhogy általában nem vágják szét az egész dobot, hanem a rövidebbet húzó munkás bemászik, és fúrni kezd. 1982-ben egy ilyen esetben öt nap kemény munkával faragták ki a bekötött 4,2 köbméter betont. 

Ha pedig semmi sem segít, akkor jöhet a Mítoszrombolók által is alkalmazott dinamit, ami garantáltan eltünteti a betont. Igaz a teherautót is.