Későbbre halasztják a svédek a sofőrök számára meghirdetett CO2ControlCup-versenyt. Az üzemanyag-felhasználás csökkentését előirányzó megmérettetés eredetileg áprilistól júniusig tartott volna, azonban a koronavírus-járvány miatt a Scania úgy döntött, eltolja azt, mert nem akarja, hogy azok a gépjárművezetők hátránya kerüljenek, akik most kevesebbet, vagy egyáltalán nem dolgoznak a kieső fuvarok miatt.

A verseny új kezdési dátumát egyelőre nem tették közzé, mivel annak pontos kijelölése csak a koronavírus-járvány megszűnése után lesz lehetséges. A megmérettetés eredetileg kijelölt jelentkezési határidejét (március 31.) viszont meghosszabbították, ennek megfelelően még a következő hetekben is lehet jelentkezni a sofőröknek a versenyre. 

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy CO2ControlCup nem tömegrendezvény, hiszen a sofőrök csak a flotta menedzsment rendszerből kinyert adatokkal mérik össze tudásukat, azaz lényegében napi munkájukkal versenyeznek.

A CO2ControlCupban minden olyan járművezető részt vehet, akinek 2011 júliusa után gyártott Scaniája fel van szerelve a  C200 vagy C300 fedélzeti egységgel. Fontos kitétel továbbá, hogy a regisztrált járműveknek havonta legalább 5 ezer kilométert kell megtenniük. A verseny három legjobb sofőrje elutazhat a svédországi Södertaljébe, Scania-gyárlátogatásra.