A 2020-as “CO2ControlCup” a két évvel ezelőttihez hasonlóan a hálózatba kapcsolt teherautókra koncentrál, azaz olyan Scania gyártmányok vehetnek benne részt, amelyek rendelkeznek flotta menedzsment rendszerrel (FMS), mivel ennek az adatait fogják kielemezni. 

A versenyben minden olyan járművezető részt vehet, akinek 2011 júliusa után gyártott Scaniája fel van szerelve a  C200 vagy C300 fedélzeti egységgel. A sofőröknek a megmérettetés alatt nincs más dolguk, mint máskor, csupán csak a munkájukat kell végezniük. Fontos kitétel, hogy a regisztrált járműveknek havonta legalább 5 ezer kilométert kell megtenniük. Az idei verseny áprilistól júniusig tart. 

A verseny során minden hónapban kiértékelik a hónap legjobb járművezetőjét, aki egy 150 euró értékű Scania Truck Gear ajándékutalványt vehet kézhez. A Scania CO2Control Cup végén a harminc legjobb versenyző meghívást kap egy kötetlen hangulatú, szórakoztató ünnepségre, ahol Scania Truck Gear ajándékok várják őket. A három hónap alatt nyújtott összteljesítmény alapján pedig a három legeredményesebb sofőr elutazhat a svédországi Södertaljébe, gyárlátogatásra. Nevezni 2020. március 31-ig lehet ezen a felületen.   

2018-ban a CO2Control Cup három hónapos időtartama alatt a versenyzők csaknem 140 ezer liternyi üzemanyagot takarítottak meg, ebből nem kis mennyiség, szám szerint 55 294 liter a magyar sofőrök érdeme volt.  A két évvel ezelőtti versenyben 880 hazai, 758 cseh és 543 szlovák járművezető vett részt és mintegy 400 ezer kilogrammal csökkent a járművek szén-dioxid-kibocsátása. A régióban dolgozó sofőröknek minimum jár egy virtuális pacsi, ugyanis a Scania CER  (Szlovákia, Csehország, Magyarország) járművezetői büszkélkedhetnek a legjobb  eredményekkel, nemcsak Európában, hanem világszinten is.