Az igazgatóság 2020. március 23-tól Erdélyi Barnát, a társaság jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesét nevezte ki ideiglenes vezérigazgatónak – tájékoztatott a Waberer’s International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Robert Ziegler, aki a cég átalakulását 2019 eleje óta vezette, távozik a vezérigazgatói pozícióból, és lemond a társaság igazgatóságában betöltött tisztségéről is.

Erdélyi Barna 2014 óta a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, 2017 óta az igazgatóság tagja.

Gerard van Kesteren, az igazgatóság elnöke szerint Erdélyi Barna hosszú ideje tagja a Waberer’s vezetésének, és értékes szakértelemre tett szert a kihívásokkal teli időszakok menedzselésében.

A Waberer’s kedden azonnali hatályú költségcsökkentési intézkedések bevezetését jelentette be.
Az intézkedések kiterjednek a kamionok jelentős részének azonnali leállítására a Waberer’s nemzetközi flottájában. Elfogadták az országon kívüli eszközök és járművezetők hazatelepítési tervét, megkezdték annak végrehajtását.

Észszerűsítik a munkaerő-állományt, emellett tervezik a bérek újratárgyalását, illetve egy fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatos program bevezetését.

Az új vezérigazgató szerint a bevezetett intézkedésekkel a cég “megtalálja a kényes egyensúlyt” a pénzügyi helyzet szükségszerű javítása, és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal fenntartása között.