12 órára nőtt a várakozási idő a kamionok számára Csanádpalotánál, az M43-as autópálya határátkelő kilépő oldalán. Emiatt az autópályán 39 kilométeres kamionsor alakult ki péntek délutánra. A helyzet enyhítésére a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai vizet kezdtek osztani az M43-as autópályán a várakozásra kényszerülő teherautó-sofőröknek. Nem csak nekik, a személyautók számára is jelentősen megnőtt a várakozási idő, igaz, az autóval érkezőknek három órába kerül az átjutás. 

A román hatóságok a könnyebb átkelés miatt a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki, és jelenleg hét sávon ellenőrzik a magyarokkal közösen a kilépő kamionforgalmat, hat sávban pedig a személyautókat. Az M43-as autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását. A rendőrség azt kéri a kamionosoktól, hogy aki teheti, vegye igénye a nagylaki határátkelőhelyet is.

Baleset az M0-son

Az Útinform tájékoztatása szerint péntek délután egy kamion belerohant az előtte állóba az M0-s autópálya M5-ös irányába tartó szakaszán, a 17-es kilométerszelvénynél. A sérült járművek a külső sávban vesztegelnek, mellettük csak egy sáv járható. A torlódás a szigetszentmiklósi csomóponttól egészen az M7-es autópályáig ér. Emiatt legalább másfél órás menetidőtöbblettel kell számolni ezen a szakaszon. A kialakult torlódás miatt a 6-os főútról is csak hosszú várakozás után lehet felhajtani az autóútra Érd és a főváros felől is.