A spanyolországi Bilbaóban rántották le a leplet az MAN legújabb generációs teherautóiról. “Az új járműcsalád továbbfejlesztése előtt 700 sofőrt és 16 országból összesen 300 üzemeltetőt kérdeztünk meg arról, hogy milyen számukra az ideális jármű”  – hívta fel a figyelmet a bemutatón Joachim Drees, az MAN vezérigazgatója. Hozzátette: a megújult modellkínálat több mint 36 ezer dolgozó munkájának köszönhetően valósulhatott meg. A dizájn és technikai téren végrehajtott felfrissítés a TGX nyerges vontatókat, a TGS építőipari alkalmazásokra szánt teherautókat, valamint a városi disztribúciós feladatokra szánt TGM&TGL típusú teherautókat érintette. 

A felfrissített és modernizált formavilág leginkább a TGX nyerges vontatón teljesedik ki, amely megőrizte az MAN teherautókra jellemző nagy felületű zongoralakk fekete hűtőmaszkot, illetve a vastag lámpatesteket. A modell ugyanakkor teljesen újratervezett, a korábbiakhoz képest szögletesebb – lökhárítót, illetve új, full LED-technológiás fényszórókat kapott, amelyek a Lion’s Coach buszból lehetnek ismerősek. 

Megújította teherautó-kínálatát az MAN 1

A fülke front- és oldalsó részén az eddiginél még több légterelő ívet alkalmaztak, hogy javítsák a kabin aerodinamikai jellemzőit. A fejlett vezetéstámogató rendszerek, a kedvezőbb aerodinamikai megoldások alkalmazásával 8 százalékkal sikerült csökkenteni a TGX üzemanyag-felhasználását. A TGX-nél a felszereltség csúcsát az MAN Individual jelenti, amely kényelmes hálóággyal, minikonyhával és szélvédő feletti külső lámpasorral készül. 

A megújult MAN teherautó-kínálat közös jellemzője a LED-es nappali menetfény, a digitális műszeregység, valamint a színes, 7 vagy 12,3 colos multimédiás kijelző. A TGX-nél és a TGS-nél pedig megjelenik a csuklótámasszal ellátott MAN Smartselect gomb, amivel a sofőr könnyedén kezelheti a multimédia rendszert, illetve egyszerűen és gyorsan szabhatja személyre a vezetéstámogató rendszereket. A vezető melletti ülésnél pedig ezentúl elérhető lesz egy kihúzható uzsonnatálca, csak úgy, mint a Volkswagen-csoporthoz tartozó Scaniáknál.