A közepes teherbírású teherautókat magában foglaló D és D wide széria kabinját komfortosabbá és tetszetősebbé tették. A módosítások részeként a műszerfal fehér színű betéteket, egy tablet tartót, két új USB-C csatlakozót, valamint egy opcionálisan választható okostelefontartót kapott. Mindamellett valamennyi D-modellt új kormánykerékkel és digitális rádióval szerelnek fel a jövőben. 

A francia gyártó az áruterítő teherautóihoz egy extraként választható komfort csomagot is összeállított, amely magában foglalja a megerősített oldaltámasszal ellátott sofőrülést, a plusz okostelefontartót, a bőrborítású kormánykereket, a kiegészítő tárolórekeszeket, valamint a napfénytetőt. Igaz, utóbbi csak a D Wide esetében érhető el. 

Komfortos frissítéseket kaptak a Renault áruterítői 1

A maximális biztonság érdekében a D és a D Wide széria járműveiben ezentúl az alapfelszereltség része lesz az adaptív sebességtartó (ACC), opcionálisan pedig LED hátsó világítás, hegymenet asszisztens, valamint a peron ablakkal ellátott utasajtó is elérhető az üzemeltetők számára. Mindamellett a D-modelleknél szériafelszereltség részévé válik a 4G-kapcsolat, amely lehetővé teszi a Renault flottakezelő rendszerének, az Optifleet alkalmazását. 

Komfortos frissítéseket kaptak a Renault áruterítői 2

A nagyobb üzemanyagmegtakarítás érdekében a D szériánál opcionálisan választható az állítható tetőlégterelő és a stop&start rendszer. A D Wide pedig Optiroll szabadon futást szabályozó funkcióval, valamint az optimalizált Fuel Eco sebességváltó szoftverrel is elérhető lesz. 

A D széria továbbra is 5, illetve 8 literes dízelmotorokkal, míg a D Wide típuscsalád 8, valamint 11 literes erőforrásokkal készül. Mindkét széria motorjai kompatibilisek az XTL szintetikus üzemanyaggal, valamint a biodízellel. A környezetbarát megoldásokat előnyben részesítő üzemeltetők pedig a D Wide-ot sűrített földgáz (CNG), valamint teljesen elektromos hajtással (D Wide Z.E.) is választhatják.