Sejtelmes képet posztolt nemrég a Waberer’s facebook oldala, amely lényegében pontot tett a társaság új nevével kapcsolatos találgatásokra. Mint ismeretes a korábbi tulajdonos Wáberer György 2016 közepén eladta cégét a Mid Europa Partners kockázati tőkealapkezelő vállalatnak.

Az ex-tulajdonos egy évvel később úgy nyilatkozott, hogy azt tervezi, hogy visszavonja a társaságtól a névhasználati jogot. 2019 márciusában pedig valóban meg is tette, ám akkor arról tájékoztatták a sajtót, hogy három évig még használhatja az “újdonsült” tulajdonos a Waberer’s nevet. Ehhez képest érdekes fejlemény, hogy a Waberer’s International már most elindította a folyamatot. 

A kép tanúsága szerint az új név a Nexways lesz és nemcsak az elnevezés, hanem az arculathoz tartozó napocska is változik. Változik a szlogen is, az “Optimum solution” helyett a “Your success in motion” lesz látható a félpótkocsik ponyváján. 

Megvan mi lesz a Waberer’s új neve 1

A Trans.info megkérdezte a vállalatot ezzel kapcsolatban és azt a tájékoztatást adták, hogy a névváltásra és az átszervezésre elsősorban a hatékonyság növelése miatt van szükség. A tervek szerint a jövőben mind a járműveket, mind pedig a sofőröket egyetlen társaságban egyesítik majd, amelynek a neve Nexway Cargo Kft. lesz. Ezzel párhuzamosan a franchise partnereknél is végbe fog menni ez a változás. Az újonnan létrejövő cég teljes mértékben a Waberer’s International tulajdona lesz. 

A Waberer’s a komplett rakományok fuvarozásának piacvezető vállalatának számít Európában. A cég több mint 4300 kamionból álló flottát üzemeltet és mintegy 8 ezer munkatársa van. A vállalat Európa 28 országában van jelen. A Waberer’s-nek február óta Robert Ziegler a vezérigazgatója. Ő elhatározta, hogy csökkenti a veszteséges tényezőket, ezért leállított egy 300 darabos kamionbeszerzést. Tervei szerint a flottát is csökkenteni fogja a jövőben.