A svéd gyártó közleménye szerint nem ma kezdték, már 2013 óta él ez az akció. A kezdeményezés egy “Scania-erdőt” (Bosque Scania) eredményezett, amely a spanyol főváros közelében fekvő Rivas Vaciamadridban található. Az erdő húszezer fenyőből, tölgyből, ciprusból és mandulafából áll. Ami ennél is fontosabb azonban, hogy legalább 23 ezer tonna szén-dioxidot köt meg évente. 

A Scania célja élen járni a fenntartható közlekedésre való átállásban. A Scania Bosque projekt ezt az elkötelezettséget testesíti meg ügyfeleink és a társadalom felé” – mondta Daniel González Torres, a Scania Ibérica marketing- és kommunikációs vezetője. Hozzátette: ügyfeleik tanúsítványt kapnak arról, hogy hozzájárultak egy fa ültetésével a Scania kezdeményezéséhez.  

A Scania Ibérica vállalat mindezeken túl már nagykövetekkel – köztük Álex Rovira spanyol íróval – népszerűsíti az akciót. A tervek szerint a svéd gyártó 2023-ig folytatja a faültetést, addigra várhatóan 45 ezer fából fog állni az erdő.  A Scania jelenleg is kínál CNG-, LNG-, illetve hibrid üzemű teherautókat, amelyek szintén hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.