Az elődeitől eltérően Ferenc pápa jóval szerényebben jelenik meg a nagyközönség előtt. Nincs állandó pápamobilja sem, látogatásai alkalmával mindig azt az autót használja, amit épp biztosítanak neki. A papok között is hirdeti, hogy szakítsanak az egyházi fényűzéssel.

Philadelphiai látogatásakor például egy szürke Fiat 500L-t használt, melyet aztán jótékonysági aukción értékesítettek. Mostani afrikai látogatása alkalmával egy Nissan pick-up platójáról integetett a hívőknek.

Vén platós lett az új pápamobil 1
Vén platós lett az új pápamobil 2

Vén platós lett az új pápamobil

Vén platós lett az új pápamobil

Vén platós lett az új pápamobil 5
Vén platós lett az új pápamobil 6
Fotó megosztása:

Nem véletlen, hogy ismerős lehet a modell, igaz, az európai vásárlók már a 2000-es évek elején elbúcsúztak a Navara jóval korábbi generációjától. Ám NP300 Hardbody néven Afrikában egészen népszerű az autó, legfőképp kedvező ára miatt. Mauritiuson tett látogatása alkalmával Ferenc pápa számára is egy ilyet biztosítottak, a platóra hímzett fotelt helyeztek, fölé pedig némi védelmet eszkábáltak.

Ferenc pápának azonban volt egyszer egy igazán fényűző autója is. A Lamborghini ajándékozott neki egy kifejezetten pápai színösszeállítású Huracánt, melyet természetesen csak azért fogadott el, hogy utána jótékony célra ajánlhassa fel.