Az Európai Unió célja, hogy területén 2050-re egyetlen ember se haljon meg közúti baleset következtében. “A közlekedésbiztonság fejlesztésében kiemelten fontos partner a NiT Hungary, és az általuk képviselt vállalkozások, hiszen azok a kamionsofőrök, akik ezeket a járműveket vezetik hozzájárulnak ehhez a törekvéshez. Ez a verseny is egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a biztonságos közúti közlekedésre és a fuvarozó szakmára is felhívja a figyelmet” – jegyezte meg a megnyitó Dr. Halmosi Zsolt, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-OBB elnöke kiemelte. 

A döntőben – név szerint Bogya Zoltánnak, Könczöl Andrásnak, Kuslics Péternek, Nagy Krisztiánnak, Nagy Lajosnak, Pethe Miklósnak, Pető Györgynek, Pilisi Róbertnek, Rácz Imrének, Szalai Gábornak – vezetéstechnikai és vészhelyzet-elhárítási gyakorlatokat kellett végrehajtaniuk. Közülük végül Könczöl András bizonyult hazánk legjobbjának, így ő vehette át a „Best Truck Driver Hungary” cím mellett a 2 millió forintos elismerést, és mivel 2013-ban és 2016-ban is győzött a versenyen a Magyarország legjobb örökös kamionsofőrje címet is megkapta.

Megválasztották hazánk idei legjobb kamionsofőrjét 1

A győztesnek a Magyar Autóklub különdíjat ajánlott fel, elméleti tudásának elismeréséül. A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa részéről pedig Dr. Hatala József különdíjat adott át Nagy Krisztiánnak, a legfiatalabb döntőbe jutott versenyzőnek.

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” célja a sofőrök munkájának elismerése, a közúti partnerség erősítése és a hivatás népszerűsítése. A szervezők azt ígérik, hogy a verseny fődíját hét év múlva megduplázzák. A programot ingyenes családi nap egészítette ki, ahol a gyerekek interaktív közlekedésbiztonsági programokon sajátíthatták el a helyes közlekedés szabályait.