Ha valahol, Ausztráliában tudják, mit jelentenek a távolságok. Egy helyi specialista, a Patriot Campers komoly expedíciókhoz épít komoly járműveket. Korábban írtunk már hatkerekű szörnyetegükről, most egy szolidabb, ám annál kényelmesebb variánst mutatunk be.

Az overlanding, azaz a tereptúrázás divatja világszerte hódít, a 2013-ban alapított Patriot Campers pedig világszerte az egyik legjobbnak számít az ehhez szükséges járművek fejlesztésében. Először utánfutót gyártottak, majd kész autókat kezdtek tervezni és építeni.

Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 1
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 2

Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót!

Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót!

Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 20
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 21
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 22
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 23
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 24
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 25
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 26
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 27
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 28
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 29
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 30
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 31
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 32
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 33
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 34
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 35
Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 36
Fotó megosztása:

Legújabb munkájuk a Toyota Land Cruiser 200-as szériájára épül. A hatalmas autót először is 65 centivel megnyújtják, de nem azért, hogy még tágasabb legyen. Sőt: az utastér mögött levágnak mindent az alvázról, új karosszériát építenek fel, hátul pedig egy 2×2 méteres rakfelületet alakítanak ki. Ez a plató önmagában is rendkívül sokoldalú: alumínium szerkezet, beépített, központi zárral reteszelhető tárolórekeszek, platóvilágítás, lekötőszemek és egyéb igényes megoldások teszik profivá (és igen költségessé) a munkát.

Ha ezzel megvannak, jöhetnek a modulok: a két méretben készülő dobozok a legkülönbözőbb funkciót láthatják el, a konyhától a kommunikációs központon át az áramfejlesztőig. A szálláshely miatt nem kell aggódni: a cég tetősátrat erősít a modulok tetejére, így bárhol, bármikor percek alatt álomra térhetünk, és mivel a föld színe felett két méterrel fogunk hortyogni, még az Ausztráliában honos pókok, kígyók és egyéb cukiságok miatt sem kell aggódnunk.

Világgá mennél? Ajánlunk hozzá autót! 37

Oldalról látszik a legjobban, milyen radikális az átalakítás

Említettük, hogy a Patrior Campers Supertourer drága mulatság, de azt nem, hogy pontosan mennyire. Maga az átalakítás – tehát a terepjáró  pickuppá szabása – durván 16 millió forintnak megfelelő összegbe kerül. Ekkor azonban mi vittük az autót, és nem vettünk rá moduláris dobozokat, tehát még sehol nem tartunk az expedíció felszerelésében. És ha ezekkel meg is vagyunk, vastag a tartozékkatalógus: kiegészítő akkumulátorok, plusz pótkerék, teljes hasvédelem, extra világítás és több tucatnyi további extra rendelhető. De ki mondta, hogy világgá menni olcsó dolog?