A dániai székhelyű DSV-nél betelt a pohár a részeg sofőrök miatt, elhatározták, hogy ezentúl kiszűrik az alkoholos befolyásoltsággal érkezőket. A cég a svédországi Jönköpingben található telephelyén olyan kaput állított fel, amely megakadályozza, hogy valaki részegen kezdjen el dolgozni.

Minden, a DSV -hez érkező sofőrnek először meg kell fújnia az alkoholszondát, és ha az kimutatja az alkohol jelenlétét, akkor egyszerűen nem engedi tovább a rendszer a felelőtlen kamionsofőrt. Amennyiben a további tesztek alátámasztják a szonda jelzését, akkor a cégcsoport értesíti a hatóságokat és megteszi a szükséges lépéseket az illuminált állapotban lévő sofőrökkel szemben.

Az alkoholsorompó felállítása fontos jelzés nemcsak a kamionsofőrök felé, hanem minden alkalmazottunk, megrendelőink, illetve a közvélemény irányába, hogy nagyon komolyan vesszük a közlekedésbiztonságot és nem engedjük, hogy bárki felelőtlenül kockáztassa mások életét” – jegyezte meg David Möller, a svédországi DSV Road ügyvezető izgatója. A dél-svédországi bázison felállított alkoholsorompót várhatóan újabbak követik. A következőt a DSV Landskronában lévő telephelyén állítják fel.

A megoldás várhatóan nem marad követők nélkül, ugyanis számos svéd kikötő hasonló fejlesztést tesztel a be- és kilépő kamionsofőrök ellenőrzésére.

Fotó: Commercial Fleet