Nemrég megírtuk, hogy hamarosan Toyota Proace City néven is kapható lesz a Peugeot Partner, Citroën Berlingo és Opel Combo néven készülő kis áruszállító. A japán márka hazai forgalmazója osztotta meg a hírt, miszerint rövidesen elektromos változat is készül a Proace City-ből. Természetesen a nagy testvér, a Proace sem marad ki a villamosításból, sőt várhatóan már jövőre kapható lesz akkumulátortechnológiás változatban, míg a Proace Cityre 2021-ig várni kell.

A nulla károsanyag-kibocsátással üzemelő modellekről egyelőre nem közöltek részleteket, így ezzel kapcsolatban egyelőre csak marad a találgatás. A PSA-konszern által korábban bejelentett paraméterek szerint a Peugeot és Citroën logóval ellátott kis-haszonjárművek 225, illetve 270 kilométeres hatótávval fognak rendelkezni, azonban az elektromos hajtást utólag építi majd be a PSA olasz partnere, a BD Auto. Könnyen elképzelhető, hogy a Toyota saját elektromos hajtásláncát használja majd a Proace és Proace City esetében.

A Proace 2016 óta a francia konszern Valenciennes-ben található gyárában készül a  Citroën Jumpy-val, az Opel Zafire Life-val és a Peugeot Experttel közösen. A kvartett az EMP2-es platformra épül és nincs köze más Toyota modellekhez. A Toyota bejelentette, hogy bevezeti a kis-haszonjárműveknél a Toyota Professional márkát, amely a szegmensre jellemező szolgáltatásokkal és megoldásokkal fogja szolgálni a vállalati vásárlókat.