Bár a Mercinek van olyan házi műhelye, amely egyedi megrendelések alapján készít Sprinter alapokra városi, vagy turista kivitelű midibuszokat, azért kár lenne szó nélkül elmenni emellett az újdonság mellett. A lengyel Mercus számos nyugati gyártó fülkés alvázára épít hétköznapi, vagy kevésbé szokványos buszokat. A tavaly bemutatott Sprinter sem maradhatott ki a sorból, amely minden eddiginél exkluzívabbra sikeredett.

Mindez annak köszönhető, hogy nem csak a kötelezőt hozták, hanem hozzányúltak az eredeti formatervhez is: a hűtőmaszkot optikailag megnövelték, a lökhárító alsó részét pedig sportosabbá varázsolták a három, nagy méretű légbeömlővel. A jármű továbbá magasabb szélvédőt és sötétített oldalablakokat kapott. A vezető oldalon ugyan meghagyták a gyári ajtót, de jobb oldalra elektromosan működtethető, kifelé nyíló ajtót építettek be.

Nagyon VIP lehetsz ebben a Sprinterben 1

Az utastérben 20 kényelmes, megerősített oldaltámasszal ellátott buszülés áll rendelkezésre, amelyek kényelmi szempontból teljes mértékben megegyeznek a nagy turistabuszokon alkalmazott ülőalkalmatosságokkal. A biztonság érdekében valamennyi ülés hárompontos biztonsági övet kapott, a leghátsó sorban lévő székek kivételével pedig valamennyi hátfalára pohártartóval ellátott lehajtható tálcákat szereltek. A járművet azonban nemcsak ez, hanem a felhasznált anyagok és az egyedi LED-világítás teszi igazán különlegessé.

Nagyon VIP lehetsz ebben a Sprinterben 2

Az autóbusz utastere fapadló hatású burkolatot kapott, az üléseket bőrbevonattal, az oldalfalakat pedig velúr borítással látták el. A belső térben leginkább a fekete és a sötétszürke tekinthető uralkodó színnek, de a sötétbarna is jelen van és jól ellensúlyozza a sötétebb árnyalatokat. Az esti, vagy éjszakai utazások idejére kékesen és lilásan világító LED-világítás kapcsolható a buszban. Így a fedélzeten utazók a legdrágább exkluzív bárokban érezhetik magukat, ahol VIP vendégként bánik velük a személyzet. A szakemberek egyáltalán nem fukarkodtak ezzel a megoldással, hiszen az oldalablakok alsó peremén, valamint az utasfolyosó teljes hosszában is LED-csíkokat alkalmaztak.

Nagyon VIP lehetsz ebben a Sprinterben 3

A fedélzeten helyet foglalók komfortos utazása érdekében 17 colos monitorral, DVD-lejátszóval, légkondicionálóval, egyedileg szabályozható légbefújókkal, olvasólámpákkal, hűtőládával, 230 voltos töltési lehetőséggel és USB-csatlakozókkal is felszerelték az utasteret. A varsói Busexpón kiállított jármű még annyira új, hogy ára sincs, de egy hasonló felszereltségű változatért 28 millió forintnak megfelelő összeget kérnek el. A leendő vásárlók 163 és a 190 lóerős dízelmotorral is megrendelhetik az autóbuszt.