Az első napsugarak a nevadai sivatagban érik a kockás inges, baseballsapkás sofőrt, aki csipetnyi port morzsol el az ujjai között, majd beszáll a fülkébe, felteszi a napszemüveget és elfordítja a slusszkulcsot. A motor életre kel és emberünk tökös rockzenét kapcsol, megvárja, míg az ördögszekér elporoszkál az útjából, majd a gázra tapos és az országútra tapasztja a kamiont. A Kenworth olyan reklámfilmet készített új W990-es nyerges vontatójának, amely a lehető legszebbre festi a kamionos életérzést.

A filmszerű reklámban Amerika legújabb csőrőse látható, amelyet néhány hónapja lehet rendelni a gyártól. A nyerges az idén 68 éves W900-as széria örökségét viszi tovább, kiemelt figyelmet fordítva a legújabb fejlesztésekre. Az új W990-es termetes fülkével rendelkezik, amelynek hossza – a lökhárítótól a kabin hátsó faláig – eléri a 3,34 métert. A megrendelő igényétől függően alacsony, közepes és extra magas kabinnal is rendelhető, és ha nincs szükség ágyra, akkor nappali fülkével is megvásárolható.

Macsós lett Amerika új nyerges vontatója 1

Hajtásáról a DAF teherautókból ismert Paccar MX-13-as motorcsalád gondoskodik, amelyek közül a legerősebbnek jelenleg a 510 lóerős erőforrás számít. A vezető munkáját nem csak az opcionálisan rendelhető 12 sebességes automata váltó, hanem a színes képernyővel rendelkező multimédiás rendszer teszi kényelmesebbé, amelyen többek között a navigáció, a távdiagnosztikai rendszer kezelőfelülete, a külső kamerák képei, valamint a járművel kapcsolatos fontosabb információk is megjeleníthetők.

Macsós lett Amerika új nyerges vontatója 2

Macsós lett Amerika új nyerges vontatója 3

A fedélzeten kiemelt figyelmet fordítottak az otthonos környezet megteremtésére. Pihenés közben a sofőr 71 centiméter átmérőjű, síkképcsöves televízión nézheti az aktuális műsorokat, a fedélzeti wifinek köszönhetően pedig annyit szörfölhet a világhálón, amennyire ideje és kedve engedi. A személyes holmik és ruhák tárolására több polc, valamint egy vállfás szekrény áll rendelkezésre, de az alsó ágy alatt is akad egy tároló. Az elektronikus kütyük töltése is gond nélkül megoldható a fülkében, ugyanis az ágyak környezetében négy darab konnektort helyeztek el.

Macsós lett Amerika új nyerges vontatója 4

És ez még nem minden: mindkét ülés 180 fokban elfordítható, emellett a műszerfalban beépített hűtőszekrény, a szélvédő felett pedig mikrohullámú sütő található. Már tényleg csak a WC hiányzik ebből a csőrösből, vagy még esetleg egy zuhanyfülke, de akkor már nem sok különböztetné meg a lakókocsitól.

A Kenworth az új modellgeneráció előtt tisztelegve limitált szériás változatot is piacra dobott, amely cérnavarrásos bőrülésekkel, Kenworth-logókal és fémhatású ajtóelemekkel tűnik ki a sorozatgyártású változatok közül. Az első új generációs W990 ugyanakkor nem ilyen, hanem egy nappali fülkés változat volt, amelyet a Western Distributing Transportation vásárolt meg.