A német tuning- és versenycsapat, az ABT Sportsline leányvállalata (ABT e-Line) elkészítette a VW Transporter 6-os elektromos változatát. Ráadásul nem is akármilyent, hiszen ezután garantáltan megfordulnak majd az emberek. Arra azonban még kicsit várni kell, hogy az utakon is feltűnjön, mert a március 7-én kezdődő genfi autószalonon rántják le róla a leplet.

Villantós villanyfurgont csináltak egy Transporterből 1

A fehér alapon zöld és szürke színekben pompázó járművet a szériához képest nagyobb hűtőrács, mélyebbre lenyúló lökhárító, hátsó légterelő, fehér spirál rugók, és küszöb spoilerek varázsolják sportossá. Az összképet pedig a Continental abroncsokkal szerelt 20 colos könnyűfémtárcsák és fényes fekete felnik teszik teljessé.

Kipufogót kár lenne keresni rajta, mivel 82 kW-os (111 lóerős) elektromotor hajtja, amely 200 newtonméteres forgatónyomaték leadására képes. A szükséges energia tárolásáról pedig 37.3 kWh teljesítményű akkumulátor gondoskodik. Hatótávolsága 208 kilométer, de nagyobb 74.6 kWh-s akksival akár 400 kilométer is megtehető vele egyetlen feltöltéssel. Vajon mekkora kényszerpihenő vár az utasokra, ha elfogy a szusz az energiatároló csomagból? A cég által közölt adatok szerint 40 kW-os CSS-gyorstöltővel 49 perc alatt tölthető fel 80 százalékosra a kisebb akkumulátor, a nagyobbéhoz pedig 98 perc kell.

Villantós villanyfurgont csináltak egy Transporterből 2

Az elektromos tuning Transporterek gyártása 2019 harmadik negyedévében indulhat. A tervek szerint hamarosan érkezik az ötüléses, e-Caddy is, a kisebb teljesítményű akkumulátorral.