Szinte természetesnek vesszük, hogy a legtöbb áruházban tele vannak a polcok friss élelmiszerekkel, a legújabb ruhákkal és műszaki cikkekkel. Holott mindez többek között azoknak a kamionosoknak is köszönhető, akik fél Európán keresztül nyomják a gázt, hogy időben odaérjenek az áruk a boltokba. Hollandiában mindez megigézett egy kisfiút, akinek a nagybácsija dolgozik kamionsofőrként egy V8-as motorral szerelt Scania R520-assal.

Dick Fijn egy dalt is írt a kamionsofőrök tiszteletére hollandul, amelyet szüleinek is megmutatott. A “Gewoon een trucker” vagyis a “Csak egy teherautó-sofőr” című szerzeményének megvalósulását a srác egész családja segítette. “Úgy döntöttünk, hogy lehetőséget biztosítunk neki arra, hogy elénekelje ezt a dalt. Úgy vélem, később megbántuk volna, ha nem segítünk neki megcsinálni ezt a videót” – jegyezte meg a srác édesapja egy holland portálnak nyilatkozva.

A klipet tavaly november óta több mint ötszázezren látták. A kisfiú utólag elárulta, hogy nem okoz számára gondot a közönség előtt való éneklés, mert olyankor azt képzeli, mintha csak magának énekelne. A videó elkészítésekor azt élvezte a legjobban, amikor a kamion fülkéjében lehetett énekelni. Dick Fijn produkciója a lenti klipben tekinthető meg, az éneket sajnos hollandul vette fel, de ki tudja, lehet, hogy ez az első lépése egy nemzetközi karrier felé.