Az izlandi Arctic Trucks nem először nyúl Toyotához, ám most először fordul elő, hogy munkájuk gyümölcsét meg is lehet vásárolni, sőt, kis szériában gyártani is fogják.

Az Invincible 50 limitált sorozat a Hilux ötvenedik évfordulóját ünnepli, de jóval merészebben, mint az alapját és nevét adó Invincible sorozat: megemelt futómű, brutális terepgumik, dupla bukókeret (rajta négy vakító LED-es terepfényszóróval), és persze egy csomó Arctic Trucks-logó és felirat dobja fel azt alapot.

Toyota-hilux-invincible-50-01

Az autóból mindössze ötven, sorszámozott darabot gyártanak, mindet full feketében. Így különösen emlékeztet arra a Hilux SR5-ösre, amellyel Marty McFly kacérkodott a filmvásznon, és amely az elsők között engedett betekintést az európai nagyközönségnek az átépített pickupok varázslatos világába.

Toyota, amitől Marty McFly is megremegne 3

Mechanikusan egyébként egy duplakabinos, 150 lóerős, automata váltós Hiluxról van szó, amelyet még az idén piacra bocsátanak. Áráról egyelőre csak annyit mondott a Toyota: megfizethető lesz, de arányban áll majd a különleges műszaki tartalommal és a limitált példányszámmal.

Toyota-hilux-invincible-50-02