Az emberek úton-útfélen ajánlgatnak egymásnak tuti jó filmeket, könyveket és éttermeket. “Ide menj el, oda menj el, ezt nézd meg, meg azt nézd meg.” Hát erről eddig miért nem szólt senki? Numerász Péter azok közé az olvasóink közé tartozik, akiknek nem győzünk elég hálásak lenni. Az USA-ban élő magyar fiatalember ellátogatott a világ legnagyobb kamionparkolójába, ahol 900 jármű tud parkolni egy időben.

Az Iwoa államban (itt van az amerikai Kossuth-megye is), az I-80-as államközi autópálya mellett, Walcott településnél található hely nemcsak ezért különleges. Van ott egy gigantikus kamionmúzeum is, mely King of the Roadokat, csőrösöket és 100 éves csodákat rejt. Következzen erről egy gigantikus galéria, melynek megtekintéséhez kattints a lenti képre!

Hogy kerül a Buda-motor egy amcsi teherautóba? 1

1. Kipufogócsőből van választék bőven a kamionparkolónál található Truck Shopban.

És, hogy mit keres egy magyar az USA ezen részén? Nos, hol nincs magyar a bolygón? Ahová csak el lehet jutni, ott biztosan akad egy-két talpraesett, kalandvágyó magyar ember a világon. Amerikában meg pláne, volt már olyan volt BKV-s sofőr aki képeket küldött nekünk csőrös kamionjáról. Hamarosan Péter történetéről is beszámolunk.